1 november 2011

Team Basketballwear.nl / Crackerjacks wint Open Run Pro Elite Internationaal 2011.

Team Basketballwear.nl / Crackerjacks wint Open Run Pro Elite Internationaal 2011.

Op het Internationale toernooi de Open Run Pro Elite gehouden in het Rotterdamse Topsportcentrum speelde een vleugje Crackerjacks in de door Basketballwear.nl gesponsorde sets van Crackerjacks.

Met in de gelederen oud Crackerjackers Roy Bachet, Sonny Waaldijk, Leon Williams en huidig Crackerjacker Patrick Kaas was het team een nieuwkomer op de 2e editie van dit jaarlijkse event.

Met een deelnemers veld van 13 teams uit voornamelijk Nederland maar ook Duitsland leken ze geen echt kanshebber zeker gezien het feit dat dit het eerste team was wat Basketballwear.nl ooit samen heeft gesteld voor een toernooi. Met gevestigde namen binnen de straat en indoor basketball wereld als ST4R Ballers (winners Pro Elite 2010), Germany's Finest, MF Soldiers (Finalist Pro Elite 2010), GOAT 2.0 (Winners Summer League 2011) en topfavoriet Der Stamm(winners Reality Check 2011) leek het slechts een kans op een kwartfinale plaats als beste uitkomst voor de jongens van team Basketballwear.nl.

In de eerste wedstrijd moesten ze zich meteen meten met de favorieten uit Duitsland Der Stamm. Dit basketball team speelt al meerdere jaren met elkaar samen en wonnen samen ook het Reality check toernooi in Duitsland, hetgeen een van de grootste straatbasketball toernooien is van het land. De Basketballwear formatie ging ook duidelijk en pijnlijk onderuit tegen deze Duitsers met een eindstand van 28-14 in het voordeel van Der Stamm na 15 minuten spelen. Hierna werd er in de poule gewonnen van MF Soldiers, Goat 2.0 en St4r Ballers waarna de 2e plaats in de poule achter het duitse Der Stamm veilig gesteld werd. In de halve finale werd er na een goede wedstrijd gewonnen van de nummer 1 van de andere poule St4r Prospects waarna de finale gespeeld werd tegen het duitse Ballin' wat in de halve finale na dubbel OT gewonnen had van Der Stamm.

Deze wedstrijd was duidelijk in de benen blijven zitten want in de finale liep het basketballwear.nl team al snel naar een 12-2 voorsprong waarna Ballin' nog wel terug kwam maar nooit meer langszij kon gaan. De winst en de hoofdprijs van €1.000 waren daarmee veilig gesteld en ook Crackerjacks is weer helemaal bekend in de Basketball wereld.



Op de foto van links naar rechts: Tom Schonewille, Sonny Waaldijk, Patrick Kaas, Shon Price, Esat Figengul, Leon Williams, Roy Bachet.