25 februari 2014

Een sfeerimpressie van het DBL All-star gala


Op Zondag 23 Februari 2014 stond het het All-star gala van de Dutch Basketball League op het programma in Den Helder. Voor het eerst in zijn (nog) korte basketbal carrière werd guard Leon Williams van Landstede Zwolle nog nooit in een All-star game gestemd door de fans van de DBL, wel mocht hij al een aantal keren meedoen in de U23 All-star game. 

Dit seizoen zou daar echter verandering in gaan komen! 

Een quote uit het artikel, geplaatst op basketballleague.nl:

"De meeste strijd vond bij de guards plaats. Arvin Slagter van GasTerra Flames kreeg 378 stemmen en zijn plek stond absoluut niet ter discussie. Zijn oude Leidse maatje Worthy de Jong (257 stemmen) werd een dag voor de sluiting van de stembussen door Rogier Jansen van Den Helder Kings van de tweede plaats verdreven. Maar ook Jansen heeft het uiteindelijk niet gered met 270 voorkeurstemmen. Op de laatste dag werd er nog flink gelobbyd om een andere speler te laten starten, en met succes. Leon Williams van Landstede Basketbal begon de dag met een achterstand van 57 punten, maar schoot in de laatste drie kwartier Jansen voorbij. De jonge Zwolse guard, die 289 stemmen kreeg, is daarmee de meest verrassende starter op het All*Star Gala 2014."

Uiteraard vonden wij dat deze unieke prestatie (want zo vaak zal een 22-jarige guard geen starter worden in de All-star game toch?) te vieren en daarom hebben we in samenwerking met enkele mensen van Basketbal vereniging Crackerjacks, de vereniging waar het voor Leon allemaal begon besloten om met de geïnteresseerden samen naar Den Helder af te reizen om Leon aan te moedigen maar natuurlijk ook om de andere onderdelen van het Gala te kunnen meemaken. 

Al snel stroomde de aanmeldingen binnen vanuit vooral de vriendengroep van Leon, Crackerjacks maar ook een aantal Die-hard basketbal fans wilde graag gebruik maken van de mogelijkheid om met de bus mee te kunnen gaan naar Den Helder. 

Al om 06:30 op de dag van het gala moesten we op staan om de laatste dingen helemaal rond te krijgen voor de "grote" dag zelf. Natuurlijk helemaal geen ramp als je weet dat je een leuke dag basketbal mee kan maken. 

Om 9 uur zou er vanaf Sporthal Zielhorst in Amersfoort met zo'n 35 mensen in een mooie touringcar vertrokken worden richting Den Helder. Door de rust op de snelwegen konden we lekker doorrijden en al om 11:00 aankomen in de (nieuwe) kingsdome in Den Helder, een van de mooiere sporthallen van Nederland op het moment.


11:30 - U23 All-star game

Om half 12 zou de eerste wedstrijd van de dag beginnen namelijk de U23 all-star game. Een wedstrijd tussen de beste spelers van 22 jaar of jonger die in 2 teams (noord Nederland tegen Zuid Nederland) opgedeeld werden. In een ietwat slordige wedstrijd wisten uiteindelijk de Noordelijke spelers de winst binnen te slepen. Een aantal spelers maakte in deze wedstrijd een goede indruk, waaronder:

Kasper Averink met 20 pts, 10 ass & 8 rebs.
Mike Schilder met 22 punten.
Quincy Treffers met 27 punten, 6 rebs.

Helaas voor Kasper Averink wist zijn team niet te winnen van de Noordelingen en hierom maakte hij geen kans om de MVP prijs in ontvangst te nemen een prijs die hij bij teamwinst zeker gewonnen zou hebben. Het was de beste speler aan Noordse kant Quincy Treffers die de MVP in beslag mocht nemen en toevallig kennen we Quincy allemaal al van de toernooien die hij de afgelopen zomer speelde voor Team Basketballwear. Quincy was duidelijk de beste speler in het Noordse team en werd hierom uiteindelijk de terechte MVP van de U23 all-star wedstrijd. We willen graag Quincy nogmaals feliciteren met deze mooie prijs!

Dames All-star & 3-Punts shootout

Hierna volgde de Dames all-star wedstijd gevolgd door de 3 punts shoot-out. Hoewel de U23 wedstrijd al slordig was had hij nog enkele hoogtepunten en was het een mooie opwarmer voor het"echte" werk (met alle respect). Echter was bijna iedereen het erover eens dat zowel de dames All-star wedstrijd als de 3-punts contest nogal saai waren. Of dit te maken had met de lange wachttijden tussendoor of misschien toch het feit dat de U23 wedstrijd veel meer hoogpunten kende dan beide events erna durf ik niet te zeggen. 

De 3 punts contest was volgens vele te langdradig en het feit dat er aan de vrouwenkant veel gemist werd (Zera Butter scoorde in de eerste ronde een high van 19 punten) en aan de mannenkant gewoonweg gedomineerd werd door de huidige beste 3-punts schutter van de DBL Arvin Slagter. Persoonlijk kwam er voor mij nog enige spanning toen Zera Butter de finale tegen Lois Bettonville wist te behalen aangezien Zera de enige vrouwelijke basketballer was waar ik persoonlijk ooit van verloren heb! Helaas mocht het niet baten en verloor ze jammer genoeg de finale. Toch leuk om te zien dat ze nog steeds op zo'n hoog niveau bezig is.

Heren All-star game

Hierna was het tijd voor de Main-event. Hetgeen waar we allemaal op gewacht hadden. Omdat de set-up van deze wedstrijd veranderd was (Nederlanders speelde tegen de Amerikanen) hoopte we allemaal dat we een echte wedstrijd gingen zien in plaats van een wedstrijd zonder defense. Hoewel de score suggereerd dat er totaal geen defense gespeeld werd was er na de eerste helft (die wel defense-loos was) toch meer vechtlust en defense te zien. Met een stand van 63-59 in het voordeel van Team NL hadden de Amerikanen iets goed te maken in de 2e helft. Qua entertainment gehalte hadden we de eerste wedstrijd niks te klagen aangezien het niveau van vermaak en het aantal mooie passes en vooral dunks hoog genoeg was om je goed te kunnen vermaken. 


Zoals gezegd probeerde in het 3e kwart al beide teams iets serieuzer te spelen maar het was pas het 4e kwart waar het echt serieus werd. Met slechts een paar punten verschil begonnen de Amerikanen te drukken en wisten ze uiteindelijk met een paar minuten te gaan een gaatje te slaan met het Nederlands team en zo leek het alsnog alsof de Amerikanen een makkelijke winst konden pakken. Het waren de schoten van Rogier Jansen en Arvin Slagter die er in de laatste minuten voor zorgde dat de Nederlanders in de laatste seconden met 1 punt voor konden komen, een score die ze niet meer weg zouden geven!



Onze oud-Crackerjacker Leon Williams deed het overigens ook niet geheel onverdienstelijk. Hoewel hij wellicht niet de meeste highlights had durf ik wel te zeggen dat Leon de meest solide (pure) guard op het veld was in de All-star game. Hij eindigde de wedstrijd met 8 punten, 5 assists en 2 rebounds en liet in zijn 20 minuten speeltijd zien dat hij zeker thuis hoort in dit soort wedstrijden. 


Uiteindelijk was het Jeroen van der List die de MVP prijs van de All-star game in ontvangst mocht nemen voor een thuispubliek. In mijn ogen was Jeroen van der List helaas niet de belangrijkste speler voor de Nederlanders maar de uitverkiezing zal zondermeer iets te maken hebben met de dunks die Jeroen in de wedstrijd deed en het feit dat hij een speler is van de Kings en dus een thuiswedstrijd speelde, dat klinkt natuurlijk achteraf allemaal iets mooier. 

Hoewel Jeroen een goede wedstrijd speelde (don't get me wrong) vond ik Kees Akerboom (17 punten, 3 rebounds en 2 assists in slechts 10 schoten) Arvin Slagter (9 punten, 7 rebounds, 9 assists en een aantal zeer belangrijke plays in het slot) en Stefan Wessels (18 punten en 10 rebounds) betere nominaties voor de MVP award maar zoals gezegd won uiteindelijk van der List met (16 punten, 4 rebounds). 

De volledige stats:





Dunkcontest

Beelden zeggen veel meer dan woorden! Bekijk de video van de Dunk contest en oordeel zelf.  KLIK HIER 

Ben je het eens met de keuze van Van der List als winnaar? 

Conclusie

Al met al hebben we een hele geslaagde dag gehad in Den Helder. Het evenement was zeer goed in elkaar gezet door de organisatie (compimenten!!) en er was zeker later op de dag aardig wat publiek bij de wedstrijden. Helaas heeft een Nederlands All-star gala nog niet de uitstraling van het Amerikaanse equivalent en dat was een veel gehoord nadeel aan de dag (het spettert er niet vanaf!) Soms was het ook lastig dat de wachttijden tussen wedstrijden nogal lang waren, verder was het geheel zeer goed in elkaar gezet. 

Als laatste wil ik graag alle 35 meegereisde mensen bedanken voor de gezelligheid en de leuke dag die we er met zijn allen van gemaakt hebben. Het is goed om te zien dat er binnen Crackerjacks een kern zit van hardcore basketballers die graag naar dit soort evenementen meegaat. Hierin wil ik Monique Enos nog even persoonlijk bedanken voor de hulp in de organisatie van dit evenement. Ook de organisatie van het All-star gala 2014 verdiend in mijn ogen complimenten voor de organisatie en goede zorgen, in speciaal Niels van der Weerd die ervoor zorgde dat we als groep voor een gereduceerde prijs konden genieten van de All-star games. Als een na laatste wil ik ook nog graag busmaatschappij Look-Tours bedanken voor de goede zorgen en goede planning van de dag, in speciaal willen we graag hierin Chauffeur Ageeth bedanken. Volgens mij heeft ze uiteindelijk ook kunnen genieten van het basketbal spectacel (als niet basketbal fan). 

De laatste persoon die we uiteraard nog even in het zonnetje zetten is Landstede Zwolle Guard Leon Williams, de rede voor het bezoek aan het All-star gala. In zijn 20 minuten liet Leon ons duidelijk zien bij de beste Nederlandse spelers te horen op dit moment! 

Keep working, Keep believing.



Patrick
Basketballwear 




19 februari 2014

#NBAVeiling schema komende week bekend (19-2-2014 / 23-2-2014)

Na een beladen einde van de laatste #NBAveiling week (en een nieuw record) beginnen we deze week ietsjes later dan gepland met de nieuwe lading NBA shirts voor de #NBAveiling.

Recap

De laatste week hebben we een heel aantal hele vette shirts verkocht van oud NBA spelers die alleen de 20 jaar of oudere NBA fans zullen kennen! Het toppunt van de week was het shirt van Julius Erving wat in geweldig goede staat verkeerde. Uiteindelijk betaalde de koper €36,99 voor het shirt.

Een klein overzicht van de shirts van vorige week:

#30 Danny Fortson  start 28-01-2014 om 20:00 | eind 02-02-2014 om 20:00
#31 Lorenzen Wright (RIP)  start 29-01-2014 om 20:00 | eind 03-02-2014 om 20:00
#32 Corliss Williamson start 30-01-2014 om 20:00 | eind 04-02-2014 om 20:00#33 Quentin Richardson start 31-01-2014 om 20:00 | eind 05-02-2014 om 20:00
#34 Elton Brand start 01-01-2014 om 20:00 | eind 06-02-2014 om 20:00
#35 Julius Erving start 02-01-2014 om 20:00 | eind 07-02-2014 om 20:00

Komende week!

De komende week hebben we slechts 5 shirts (omdat we pas op Woensdag beginnen) maar toch kunnen we jullie beloven een aantal leuke shirts te hebben. Wat dacht je van legende en E.T look-a-like Sam Cassell? Uiteindelijk verwachten we dat het shirt van Shaun Livingston (huidge guard van de Nets) het meest zal gaan opleveren deze week. Dit omdat het niet alleen een shirt van Adidas is maar het ook nog eens een NIEUW Authentic exemplaar betreft (normaal in de winkel €180,-). Uiteraard begint hij bij ons gewoon op €0,99.

#36 Sam Cassell start 19-02-2014 om 20:00 | eind 24-02-2014 om 20:00#37 Shaun Livingston *Authentic* *BRAND NEW* start 20-2-2014 om 20:00 | eind 25-2-2014 om 20:00#38 Raef LaFrenz start 21-02-2014 om 20:00 | eind 26-02-2014 om 20:00
#39 Michael Smith start 22-02-2014 om 20:00 | eind 27-02-2014 om 20:00#40 Rod Stricktland start 23-02-2014 om 20:00 | eind 28-02-2014 om 20:00

3 februari 2014

Busreis naar het DBL All-star gala

Op Zondag 23 Februari zal Basketballwear een busreis organiseren naar het jaarlijkse DBL All-star gala, dit jaar gehouden in het Kingsdome in Den Helder.

 Heb jij zin om een hele dag vol met basketbal mee te maken en heb jij de 23e nog niks te doen? Schrijf je dan snel in! Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

We verwachten dat de kosten voor deze reis rond de €20,- per persoon zullen uitkomen en hiervoor krijg je zowel de heen en terugreis van en naar Den Helder (vanuit Amersfoort) en tevens een entree ticket voor de DBL All-star games (Normaal gesproken €10,- per stuk).

Schrijf je in: http://ymlp.com/xgjsbhhhgmgmq