15 januari 2011

Basketballwear 2e Basketball webshop van Nederland

Basketballwear 2e Basketball webshop van Nederland

Webshops in Nederland

In Nederland zijn momenteel een 11 tal webwinkels die de markt van online basketball aankopen beheerd. Elke webwinkel is gespecialiseerd in een ander segment van het basketball. Zo heb je een basketball winkel die enkel NBA Jersey's verkoopt, een die naast basketball artikelen ook specialiseerd in darts en is er zelfs een winkel die bijna elke zaalsport verkoopt. Van de 11 webwinkels hebben er zelfs 2 webwinkels hebben naast de site ook nog een fysieke winkel.

Sinds eind December heeft Basketballwear een onderzoek laten uitvoeren waarin de 11 webwinkels vergeleken met elkaar worden op punten als website inhoud, assortiment, service en natuurlijk het verkeer dat de website produceert. Dit onderzoek werd voornamelijk gehouden om de positie ten opzichte van de concurrentie te bekijken en proberen daarop te gaan verbeteren.

De uitkomsten waren echter schokbarend. In het onderzoek hadden we ook twee grote internationale webwinkels meegenomen die veel aan de Nederlandse markt leveren en tot onze grote verbazing eindigde Basketballwear op de 4e plaats van de in totaal 13 geteste webwinkel. Enkel 1 Nederlandse en beide internationale webwinkels wisten ons voor te blijven.

Het is dus een feit: Basketballwear is de 2e webwinkel van Nederland als het gaat om het leveren van Basketball benodigdheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten