2 januari 2011

Van 2010 naar 2011

Van 2010 naar 2011.

Het lijkt bijna of het allemaal iets sneller is gegaan dan die 12 maanden, 52 weken of 356 dagen maar toch is eergisteren om 23:59 de laatste minuut van het jaar 2010 ingegaan en zitten we ondertussen al meer dan een dag in 2011. Elk jaar heeft bijna elk persoon wel een moment waarop hij het oude jaar achter zich laat en zich gaat focussen op het nieuwe jaar da voor hem ligt. (met de bijbehorende goede voornemens natuurlijk).

Waar vooral het stoppen met roken, dieeten en beter je best op school/werk doen voorop staan als goede voornemens ga ik vooral een kijkje nemen wat er voor Basketballwear in het jaar 2011 verwacht kan worden. Natuurlijk zal ik ook terugblikken op het jaar 2010.

2010

2010 was voor Basketballwear de overgang naar een grotere professionaliteit. Op 1 April gingen we definitief over naar een nieuw systeem wat veel meer functies had dan het oude en tevens zeer gebruiksvriendelijk was. Je kon vanaf toen ook een profiel aanmaken op basketballwear.nl en daarmee extra kortingen en acties afdingen. Sinds April maakten al 174 klanten hier gebruik van en wisten ze zo de mooiste NBA en basketball artikelen tegen nog scherpere prijzen binnen te slepen. In totaal mochten we in 2010 niet klagen qua bezoekers aantallen want er bezochten meer dan vijftienduizend mensen de website die samen goed waren voor meer dan honderdduizend pagina weergaves.

Gedurende de zomer wist Basketballwear zich ook te laten zien op een groot verscheidenheid aan toernooien in Nederland. In totaal werden er 9 toernooien bezocht waaronder de meeste van de straatbasketball tour van Open Run Xtreme waren. Tijdens deze toernooien kwam een goede basis tot stand tussen Basketballwear en de diverse Basketballers.

Verder werd het concept waarbij Basketballwear voor teams persoonlijke Basketball kleding maaktte ook uitgebreid. Zo werd er in 2010 voor teams als Open Run Xtreme, BallazGround Rotterdam, JoeBall, Lamzakken alswel een aantal clubteams basketball kleding op maat gemaakt. In Oktober leverde dit zelfs een 3-Jarige samenwerking op tussen Basketballwear en BV Crackerjacks (Amersfoort) waarbij wij nu alle teamkleding voor de club mogen maken.

Het is voor ons en iedereen duidelijk dat in 2010 Basketballwear echt met stappen vooruit gegaan is en dat we nu duidelijk op de basketball kaart van Nederland aanwezig zijn. Natuurlijk hebben we dit voor een gedeelte aan onszelf te danken maar zonder alle betrokkenen was dit nooit gerealiseerd. Daarbij willen we graag specifiek alle basketballers in Nederland, Henk Pieterse, Streetball.nl en Crackerjacks bedanken. Een speciale dank gaat uit naar Stichting Open Run die ons afgelopen seizoen erg geholpen heeft met onze groei.

2011

Na een onverwacht goed jaar als 2010 wil je al gauw op dingen hopen die misschien helemaal niet haalbaar zijn. Maar je moet altijd ver genoeg vooruit kunnen kijken en doelen stellen die wellicht wel helemaal niet haalbaar zijn om zo toch het uiterste uit jezelf en anderen te halen.

Helaas heb ik voor het jaar 2011 maar weinig doelen hoeven/willen stellen voor Basketballwear. Mijn enige doel is “definitieve groei”.

Dit houd in dat ik graag de lijn die in 2010 in ingezet door wil zetten en Basketballwear onder een nog groter publiek bekend wil maken. We verwachten in het jaargang 2011 om ongeveer 25.000 bezoekers naar de site te trekken die bij elkaar rond de 200.000 pagina weergaves zullen maken. Vooral de inzet van Social media moet hierbij voor Basketballwear uitgediept worden.

Naast de bezoekersaantallen (en daarbij de online verkopen) hopen we dit jaar op een geweldig gevuld toernooi schema met minimaal 15 toernooien tussen Mei en Augustus. Naast het feit dat dit de nodige omzet met zich meebrengt vinden we het belangrijker om te laten zien dat ook wij zelf basketballers zijn en niet zomaar even een bedrijf wat daar geld komt ophalen.

Het leukste gedeelte van Basketballwear blijft toch eigenlijk het maken en ontwerpen van de Custom Jersey’s die we verkopen. Veel teams/spelers weten nog niet van het bestaan maar sinds het begin maakt Basketballwear ook al tenue’s helemaal op maat gemaakt naar de wensen van onze klanten om zo iets unieks neer te zetten. Voor dit jaar hopen we elke maand minimaal een bestelling te hebben lopen.

Van 2010 naar 2011 is uiteindelijk maar de wisseling van een 0 naar een 1 maar voor Basketballwear zal het een periode van “definitieve groei” moeten gaan worden. Waar we van 9 naar 0 een verschil neerzette van dag en nacht zullen we dit nog maar een moeten realiseren dit jaar.

Help je ons?

Basketballwear

Geen opmerkingen:

Een reactie posten