7 mei 2012

Team Basketballwear heeft nog lange weg te gaan.

Team Basketballwear heeft nog lange weg te gaan.

 Het zomer straat basketbal seizoen is weer begonnen en afgelopen weekend stond het eerste toernooi op de kalender, namelijk het Kings of the Court in Tilburg. Team Basketballwear deed met twee teams mee aan dit toernooi en zou vooral de krachten moeten meten met enkele teams uit de omgeving Heerlen / Parkstad alswel teams van grootmacht en begrip in de straat basketbal wereld ST4R uit Den Haag.

 Team Basketballwear's eerste team bestond uit een aantal spelers uit omgeving Amersfoort alswel Challenge Sports Rotterdam point guard Leon Williams. Het tweede team bestond uit enkel spelers van 18 jaar of jonger. Bij de poule indeling bleek dat beide teams in een andere poule ingedeeld waren en bleek dat vooral Team Basketballwear zich mocht gaan meten met de grote jongens. Ze waren ingedeeld bij twee van de drie teams van ST4R en tevens de winnaar van het Kings of the Court 2011.

Team Basketballwear speelde de eerste drie wedstrijden onmiddelijk tegen de drie sterkste tegenstanders van haar poule en elk van deze drie wedstrijden werd uiteindelijk met een gering verlies afgesloten. In deze wedstrijden bleek dat Team Basketballwear vooral moeite bleek te hebben met het fysieke spel van haar tegenstanders. In de opvolgende vier wedstrijden deed Team Basketballwear nog wel wat terug en wisten de heren er nog drie met winst af te sluiten maar helaas was dit niet genoeg om de halve finale van het Kings of the Court toernooi te bereiken. Uiteindelijk gingen in deze poule de beide teams van ST4R uit Den Haag door naar de halve finale.

 In de andere poule bleek het voor de Basketballwear Young Ones een onmogelijke opgave en resulteerde alle zeven wedstrijden in verlies. Er werd door de jongens welliswaar hard gestreden maar ook hier bleek dat ze niet fysiek genoeg waren om de tegenstander bij te kunnen houden.

 In de kruis finales kwam aan het licht dat het evenwicht in de poules niet geheel gelijk was. Het team van ST4R dat in de poule van Team Basketballwear eerste was geworden won met gemak van haar tegenstanders in zowel de halve finale als de finale. Zo pakte ze uiteindelijk op gemakkelijke vrij wijze de titel in Tilburg.

Iedereen van Team Basketballwear het er over eens dat ze nog te kort kwamen om op een groot toernooi voor de titel te kunnen spelen maar toch was het voor de beide teams een leerzame dag waarop ze lekker hebben kunnen basketballen tegen sterke tegenstanders.

Team Basketballwear heeft wellicht nog een lange weg te gaan maar ook Rome werd niet binnen een dag gebouwd!

 To be continued!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten